JanneLaulumaa Työntekijän ääni ratkaisee

Työntekijän ääni ratkaisee

Hyvä suomalainen työntekijä. Oikeistoryhmät Barroson johdolla haluaa karsia työlainsäädäntöä Refit ohjelmallaan. Ohjelmassa halutaan heikentää työsuojelua joka tutkitusti vähentää työnantajan tapaturmista ja sairaslomista aiheutuvia kustannuksia. Myös työntekijöiden tiedotusta ja kuulemista heitä koskevissa asioissa halutaan vähentää. Tämä on estettävä! Se tulisi toteutuessaan vääjäämättä johtamaan yhteistyön vähenemiseen. Yhteistyö jolla työntekijöiden ja työnantajien kesken on Suomi nostettu suosta niin monta kertaa.

 

Olen ehdolla europarlamenttivaaleissa. Tahdon nyt kertoa teille, miksi.

 

Minulle Eurooppa on totta joka päivä kun avaan työpaikkani oven. Yritys jossa työskentelen, toimii pääosin eurooppalaisilla markkinoilla. Leipä perheeni pöytään tulee Euroopasta.

 

Teollinen työ Suomessa ja Euroopassa on edelleenkin merkittävä hyvinvoinnin lähde. Suomi tarvitsee kilpailukykyä ja kasvua sekä EU-alueella että globaalisti. Euroopan talouden heikon kehityksen pahin seuraus on kiistatta työttömyyden kasvu ja siitä varsinkin perheille aiheutuvat syvälliset ongelmat. Parempi työllisyys on tärkein avain vaikeuksista noustaessa.

 

Euroopan unioni on luotu rauhaa ja ihmisiä varten, ei suuryritysten ahneen voitontavoittelun tarpeisiin tai parhaiten toimeentulevien rikkauksien suojaamiseen.  

 

Äänestämällä pitää pystyä vaikuttamaan ihmisten hyvinvointiin Euroopassa. Liian useat kokevat, ettei heidän ääntään kuulla tai siitä ei välitetä, vaikka he ovat aidosti huolissaan omasta kotiseudustaan ja maastaan.

 

EU:n päätöksenteosta puuttuu työtätekevien kansalaisten ääni ja näkökanta. Oikeudenmukaisuuden, kohtuuden ja tasavertaisuuden tulee toteutua kaikilla päätöksenteon tasoilla. Päätöksiä pitää tehdä kansalaisten hyväksi. Kaikkien meidän pitää myös voida olla ylpeitä Suomesta ja suomalaisuudesta.

 

En arvosta tittelivaltaa, vaan haluan tehdä yhteistyöllä politiikkaa. Tuon ihmisiä yhteen tarjotakseni heille yhteisen vaikutuskanavan. Kovalla työllä olen saanut esityksiä läpi konkreettisesti niin Metallin liittokokouksissa kuin myös Raision kaupunginvaltuustossa.

 

Perustin telakka-adressin, joka keräsi n. 20 000 nimeä. Adressilla vaikutettiin merkittävästi meriteollisuuden säilymiseen Varsinais-Suomessa.

 

Olen valmis työskentelemään teollisuuden ja sen työntekijöiden puolesta!

 

Euroopan parlamentissa teen kaikkeni, jotta ihmisillä on töitä, reilut työehdot, kunnon sosiaaliturva ja mahdollisuus kehittää ja kouluttaa itseään. Suomen ja suomalaisten etu on turvattava.

 

Nyt ei saa jäädä äänestyspäivänä sohvalle vaan on lähdettävä äänestämään. Kuitenkin ennen sitä äänestyspäivää, meidän toverit on tehtävä kädet savessa töitä jotta uskottavuus tekemiseen saadaan takaisin. Lähde mukaan tekemään töitä yhteisen työläisten Euroopan puolesta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat